Teklif İste

    Sıkça Sorulan Sorular

    NİKEL
    Nikel Hakkında
    Nikel, 1751 yılında İsveçli kimyager Baron Axel Fredrik Cronstedt tarafından keşfedilmiştir. Simgesi “Ni”, atom numarası 28, atom kütlesi 58,69 g/mol, yoğunluğu 8,90 g/cmᶾ, ergime sıcaklığı 1455 ºC dir. Periyodik cetvelde geçiş metalleri arasında yer alır. Parlak gümüşbeyazı renginde olup bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, altın ve gümüş gibi metallerle birlikte alaşımlarda kullanılır. Yerkabuğunun % 0,008 kadarını oluşturan nikel, çekirdeğin derin kısımlarında demir, oksijen, silis ve magnezyumdan sonra en bol bulunan beşinci elementtir.

    Nikel oldukça sert ve ağır bir element olup bu elementin rengi gümüş rengi gibidir. Bu element demirle alaşım yapabilmektedir. Nikel su ya da oksijen ile buluştuğunda oksitlenme de yapacaktır.

    Modern anlamda ilk nikel üretimi ise 1848 yılında Norveç’te gerçekleştirilmiş, 1889 yılında çelik endüstrisinde kullanılmaya başlanıp paslanmaz çelik üretimine geçilmesi ile nikel, kaplama ve döküm sektörleri için en önemli metallerden biri haline gelmiştir. Oksitlenme direnci göstermesinden dolayı günümüzde alaşımların üretiminde yaygın olarak kullanılan nikelin değeri her geçen gün artmaktadır.

    Nikel Kullanım Alanları
    Nikel büyük bir çoğunlukla paslanmaz çelik üretiminde kullanılmaktadır. Nikel paslanmaz çeliğin paslanmama özelliğinin artmasına yardımcı olur. Ayrıca bu element sert ve dayanıklı olduğu için paslanmaz çelikler de daha dayanıklı hale gelecektir.

    Nikel yüksek ısıya karşı dayanıklı olduğu için jet motorlarında kullanılan bir elementtir. Ayrıca yüksek ısıya karşı olan dayanıklılığından dolayı gaz tribünlerinde de kullanılmaktadır. Bu element 1000 dereceye kadar dayanmaktadır.

    Nikel otomotiv sektöründe de kullanılan bir elementtir. Araçların krom kaplama bölümlerinin alt tabakasında dayanıklı bir element olan nikel kullanılır.

    Nikelin bir başka kullanım alanı da madeni paralardır. Madeni paraların basımında nikelden yararlanılır. Nikel kullanım alanı olarak oldukça fazla olan değerli bir madendir.

    KALAY
    Kalay Hakkında
    Kalay Hakkında
    Kalay Kullanım Alanları
    Kalay Kullanım Alanları
    FERRO SİLİSYUM
    Ferro Silisyum Hakkında
    Ferro Silisyum Hakkında
    Ferro Silisyum Kullanım Alanları
    Ferro Silisyum Kullanım Alanları